Wonen in Noorderplassen

De meest waterrijke buurt van Almere; de wijk doet haar naam eer aan. Zelfbouwers hebben hier pas echt wat te kiezen: eilandkavels, boskavels in bestaand bos, dijkkavel met uitzicht over het Markermeer en kavels aan het plantsoen. Bewoners van de Noorderplassen varen zo het water op, sommigen zelfs vanaf hun eigen steiger! De havenkom, een centrum voor waterliefhebbers en hét ontmoetingspunt voor de bewoners, is de verbindende factor van de wijk. Pleziervaartuigen kunnen via de gracht de haven bereiken. De grachtenstelsels en het Markermeer zijn vanaf de plassen per boot bereikbaar.

 

Liever in of aan het groen wonen? Ook dan zijn de mogelijkheden eindeloos. Het aangrenzende bos is een uitloper van het uitgestrekte Pampushout, met diverse wandel- en fietspaden. De bewoners van een boskavel lopen in een mem van tijd tussen de bomen en kunnen genieten van de mooiste landschapsarchitectuur van Almere.

 

Voorzieningen

Noorderplassen is bijna voltooid en de voorzieningen voor de bewoners midden in de wijk. Aan Kraaiennest liggen twee basisscholen en een peuterspeelzaal, om de hoek liggen twee kinderdagverblijven. Onverhoopt naar de dokter? Noorderplassen heeft haar eigen gezondheidscentrum. Even snel boodschappen doen bij de buurtsupermarkt, die zelf een eigen aanlegsteiger heeft, een bloemetje halen bij de bloemenzaak, een nieuw kapsel aan laten meten bij de kapper of voor de lekkere trek naar de snackbar. Noorderplassen beschikt over alle wenselijke voorzieningen binnen handbereik. Daarnaast sta je met de fiets, bus of auto met 15 minuten op de Grote Markt en via de Hogering rijd je zo de snelweg op. Ideaal toch?!

 

pdf-icon Kavelpaspoort Noorderplassen

pdf-icon Flyer woningen Noorderplassen

Noorderplassen