Ik bouw betaalbaar in Almere

Als starter op de woningmarkt zijn er een aantal mogelijkheden: je kunt opzoek gaan naar een huurwoning, je kunt een woning kopen, maar een eigen huis laten bouwen behoort ook tot de mogelijkheden. Ik bouw betaalbaar in Almere, afgekort als IbbA, richt zich vooral op die groep mensen die anders alleen in aanmerking zouden komen voor een huurwoning. Met een aanvullende starterslening van IbbA bovenop de hypotheek, krijgt iemand met een brutoloon vanaf circa €2.300 bruto die kans zelf te bouwen.

 

IbbA-starterslening

Een eengezinswoning van IbbA kost minimaal €170.000 en maximaal €231.132, afhankelijk van de kavel, de soort woning en de opties. IbbA stelt als eis dat minimaal 70% van de prijs zelf gefinancierd moet worden, het resterende deel wordt gedekt door de starterslening van IbbA. Dit komt erop neer dat als je €120.000 of meer kunt lenen, dan kom je al in aanmerking om je eigen huis te bouwen! De IbbA-starterslening is voor de eerste drie jaar aflossings- en rentevrij. Ga je in de komende jaren meer verdienen? Dan wordt de lening pas rentedragend en kun je gaan aflossen. Op deze manier passen je maandlasten altijd bij je inkomen en investeer je in een eigen huis.

 

Bouwpartner van IbbA

Betaalbaarhuisbouwen.nl is één van de bouwpartners van IbbA. In Almere staan dus al een aantal fraaie Betaalbaarhuisbouwen-woningen! Betaalbaarhuisbouwen.nl heeft 12 basiswoningen laten ontwerpen, stuk voor stuk unieke woningen. Met de woonmodule op onze website kun je jouw eigen woning samenstellen. Wacht dus niet langer en kijk hoe jouw eerste huis eruit moet komen te zien!

Straatgezicht