Homeruskwartier

Homeruskwartier is dé zelfbouwwijk van Almere, want alle bewoners hebben hier hun eigen huis gebouwd. Alleen of samen met de buren. Van woonwerkvilla’s tot stadshuizen en van vrijstaande huizen tot grachtenhuizen. Zelf eigen winkels worden hier gebouwd. Het Homeruskwartier is een cirkelvormige wijk en een toonbeeld van wat er bereikt kan worden als mensen hun krachten bundelen en samen de stad bouwen.

 

Samen bouwen schept een zekere band. Voordat de bewoners hun intrek nemen zijn ze al goede buren. De wijk ademt de sfeer van zelfbouw, wat resulteert in unieke huizen. Daarnaast is de wijk ook uitnodigend groen met in het hart het Homeruspark. Het Pampushout en Cascadepark omsluiten de wijk. De wijk is dus bij uitstek ideaal voor vrijetijdsbestedingen zoals wandelen, fietsen of skaten over de speciaal aangelegde fiets- en skeelerpaden. De routes leiden door de omliggende wijken en brengen de bewoners uiteindelijk naar de Noorderplassen. En als top op de vuurpijl, het strand en de duinen; de plek om even heerlijk te genieten en te ontspannen.

 

Voorzieningen

Het Homeruskwartier is onderdeel van het stadsdeel Almere Poort. Poort heeft alle voorzieningen binnen handbereik. Denk aan basisscholen, voortgezet onderwijs, winkels, horeca, kinderopvang en een gezondheidscentrum. Een supermarkt volgt binnenkort, maar in de tussentijd zorgt de gezellige Homerusmarkt al voor de meeste voorzieningen. Ook het openbaar vervoer is goed geregeld. NS-station Almere Poort is op loop- of fietsafstand. Of neem de bus bij één van de bushaltes. Even weg naar de grote stad? Amsterdam, ’t Gooi en Zwolle zijn zo bereikbaar.

 

pdf-icon Kavelpaspoort Homeruskwartier

pdf-icon Flyer woningen Homeruskwartier

Homeruskwartier